Mi az igazság? Kinek van igaza? Hogyan lehetek az, aki lehetnék?

Rengeteg kérdés, és ha valaki konkrét és biztos válaszokat adna rá a napjaink bizonytalan világában biztosan megkérdőjeleznénk. Egyre kevesebbet bízunk, bár bennünk van a vágy arra, hogy találjunk megbízható embereket, politikusokat és vezetőket. Mégis ismételten és folyamatosan csalódunk. Nem lehet és nem létezhet abszolút igazság, mondják sokan.

Pedig az ember csakis akkor lehet beteljesült, akkor lehet teljességében az, aki lehetne, ha megtalálja az igazságot, ha keresi azt. Igen, az emberekben sokat csalódunk, még a legmegbízhatóbb emberben is.

Van azonban egy igazság, ami minden ember belsőjében el van rejtve. Mindig úgy tettél, ahogyan a lelkiismereted diktálta? Volt-e úgy, hogy tudtad, hogy nem helyes az, amit teszel, mégis megtetted? Vádolt-e a lelkiismeret valamikor? A csupasz valóság az, hogy minden emberrel megtörtént ez. És akárhogyan próbálkozunk az újévi fogadalmakkal, mégis mindig elesünk és nem éljük meg azt, amit szeretnénk a belsőnkben. Ezért van szükségünk segítségre, szükségünk van Istenre.

Isten elküldte az Ő Fiát, Jézust, hogy megmutassa milyen lehetne az ember, ha tökéletes. Jézus magára vállalta a mi bukásainknak és bűneinknek a következményét a halála által. Igen, lehet az ember igaz, jó és betarthatja a fogadalmait Jézus segítségével.

Ehhez azonban szükség van arra, hogy bűnbánatot tartson Isten előtt és hogy keresse az igazságot.

Jézus azt mondta, hogy Ő az igazság. Vannak válaszok, létezik igazság és létezik tiszta lelkiismeret Jézusnál. Keresd Őt!